ZBEÜ YÜZME HAVUZU

Haftalık kullanım programını indirmek için tıklayınız

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu 26 Eylül 2016 yılında hizmete girmiştir. 4 bin 500 metre kare alana kurulan kompleks, yarı olimpik yüzme havuzunun yanı sıra BEÜFİT ve Serbest Egzersiz Salonlarınıda içermektedir. Yüzme havuzun derinliği 2 metre, uzunluğu 25 metre ve genişliği 6 kulvardır.

Yüzme havuzumuz ZBEÜ Öğrencileri, ZBEÜ Personelleri ve ZBEÜ Personel misafirlerine hizmet vermektedir. Seans ücretleri ZBEÜ öğrencileri için 5 TL, ZBEÜ personeli için 10 TL, ZBEÜ personeli misafirleri için 15 TL'dir. Ayrıca ZBEÜ Mezun kart sahiplerine ve ZBEÜ Emekli Kart sahiplerine (ZBEÜ emekli belgesi olanlar) seans ücretimiz 10 TL'dir. Personel misafirlerinin havuzdan yararlanması için misafir kayıt formunu doldurarak üniversitemizde çalışan personelimize bu formu imzalatmaları ve bu formu ZBEÜ yüzme havuzu danışmaya teslim etmesi gerekmektedir. Misafir kayıt formuna buradan ulaşabilirsinizYüzme Havuzunda bulunduğunuz seanslarda görevli tüm personelin uyarılarına uymak zorunludur. Görevliler haricinde uymanız gereken;

Genel Kurallar

1. Yüzme bilmeyen kişiler havuza giremez.
  2. Havuza girmeden önce ayak havuzunun kullanılması zorunludur.
  3. Havuza girmeden önce duş alınması zorunludur.
  4. Resmi olarak açılmadan ve cankurtaran görevine başlamadan havuza girilemez.
  5. Yüzerken bone kullanmak zorunludur.
  6. Cankurtaranlar ve havuz çalışanları havuz kurallarını uygulatmakla yükümlüdür. Havuz kurallarına uymayı ısrarla reddeden kullanıcılar havuzdan çıkarılır.
  7. Havuz çevresinde herhangi bir gıda maddesi veya pet şişe su hariç içecek tüketilemez.
  8. Gerek havuza gerekse havuz çevresine yüzmeye uygun kıyafetle girilebilir. Kullanılacak olan mayo renk bırakmayan ve havuz kullanımına uygun kumaştan olmalıdır Birey ve gruplar, programda belirtilen saat dilimlerinde havuzu kullanmak zorundadır.
  9. Havlu dışında çanta, kitap, kıyafet ve benzeri kişisel eşyalar havuz çevresine getirilmemelidir.

Davranış

1. Cankurtaranların ve havuz çalışanlarının dikkatini dağıtmak yasaktır.
  2. Havuz alanında kişi, kendisi ya da başkaları için tehlike oluşturacak ve rahatsız edecek davranışlarda bulunamaz (koşmak, itişmek, atlamak, bir başkasını batırmak, yüksek sesli konuşmak vb.).

Sağlık ve Güvenlik Nedeniyle Sınırlamalar

1. Açık yarası veya enfeksiyon ve benzeri rahatsızlığı olanlar havuza girmemelidir.
  2. Havuzun hijyen ortamını bozacak her türlü davranış yasaktır (tükürmek, ağızdan su püskürtmek vb.).
  3. Havuz çevresinde ve soyunma odalarında terlik giymek gerekmektedir.
  4. Alkollü kişiler havuz alanına giremez.
  5. Su altından nefes tutarak yüzmeye çalışmak yasaktır. Uzmanlar eşliğinde yapılmayan nefes tutma çalışmalarının ölümcül sonuçları olabilir.
  6. Cam şişe veya keskin cisimler ile kazalara ve sakatlanmalara neden olacak takı ve benzeri sivri uçlu eşyalar havuzda bulundurulamaz.
  7. Sakız çiğnemek güvenlik ve sağlık nedenlerinden dolayı yasaktır.
  8. Havuzda meydana gelecek herhangi bir yaralanma veya sakatlanma derhal cankurtarana bildirilmelidir.
  9. Cankurtaran görevdeyken acil durumlara müdahale edilmemelidir; ancak cankurtaran yardım istediği zaman gereken müdahalede bulunulmalıdır.

Kulvar Kullanımına İlişkin Kurallar

1. Kullanıcıların yüzme becerilerine göre eşit haklara sahip oldukları unutulmamalıdır.
  2. Kulvarlar geçerli süre dilimlerinde kullanılmalıdır. Kulvar kullanımı saat bitiminde cankurtaranların uyarısı doğrultusunda boşaltılmalıdır.
  3. Havuza ilk defa gelmiş olan kullanıcılar, yüzme seviyelerine göre kulvarlandırılır. Bu konuda cankurtarandan yardım alınmalıdır.
  4. Kulvarlandırma, kişilerin yüzme hızına ve seviyesine göre yapılır.
  5. Kullanıcılar her zaman kulvarın sağ tarafından (saat yönünün tersi) ve kulvar iplerine yakın olarak yüzmelidirler.
  6. Kulvar iplerine tutunarak durmak ve dinlenmek yasaktır. Duraklamalar kulvar başlarında duvardan destek alarak yapılabilir.
  7. Cankurtaranlar, yüzme hızınıza bağlı olarak güvenlik nedeniyle kulvarınızı değiştirebilir.
  8. Havuza giriş ve çıkışların dışında havuz enlemesine kullanılamaz.
  9. 1. ve 6. Kulvarlar sadece eğitim için kullanılmaktadır. Kulvarın eğitim yapmak için boşaltılması ile ilgili cankurtaranların talimatlarına uymak zorunludur.

Havuzda Kullanılacak Ekipman

1. Gözlük kullanımı önerilmektedir.
  2. Kolluk, simit gibi eşyalar havuzda kullanılamaz.
  3. Şnorkel kullanma durumunda cankurtarana bilgi verilmelidir.
  4. Depar taşlarını kullanmak istendiğinde cankurtarana bilgi verilmelidir.

Çocuk ve Ergen Kullanımı

1. 6 yaşından küçük çocuklar havuzu kullanamaz.
  2. 6-14 yaş arasında yüzme bilen çocuklar ebeveyn gözetimi (bir çocuğa bir ebeveyn) ve sorumluluğunda, belirtilen kulvar ve saatlerde havuzu kullanabilir.
  3. 15 yaş ve üzerinde yüzme bilen (durmadan 25 metre) gençler belirtilen saatlerde havuzu kullanabilir.
  4. Çocukların yüzme programları ve etkinlikleri dışında havuz çevresinde bulunmaları yasaktır.

SAĞLIKLI YÜZMELER!